Ritual Howls (US) & 10.000 Russos (PT) & Clash of the DJ Titans @Avenue (2 JUNI 2017)

Ritual Howls (speelt vanaf 22.00u)


Ritual Howls uit Detroit zijn Paul Bancell, Ben Saginaw en Chris Samuels. Het trio verzamelt samples van de fysieke wereld en voeden die met gitaar, vox, bas, synth en drummachines om een aura van duisternis te creëren over de gevoeligheid van pop.
Paul Bancell schrijft teksten die H.P. Lovecraft zou goedkeuren, Chris Samuels en Ben Saginaw ondersteunen met geluiden zodat zijn macabere verhalen de wereld van de levenden ingeslingerd worden. Als trio creëert Ritual Howls een surrealistische, zelfbeschouwende somberheid die je favoriete nachtmerries en gruwelijke fantasieën kan voeden. Echt iets voor de lente!

10.000 Russos (speelt vanaf 23.15u)


(Psych) 10 000 Russos bestaat uit Pedro Pestana, André Couto en João Pimenta. Het trio uit Porto, Portugal, creëert een psych sound die op het podium zonder onderbrekingen over je heen walst.
Het geronk van de bas omhelst je, de gitaar tekent sonische landschappen, de drummer beroert de drums in een motorisch ritme. Tussen de nummers worden nauwelijks woorden geuit, er is geen tijd voor onzin. In 1 adem te noemen met NEU! en Suicide. Weer een pareltje van Fuzz Club Records. Hun eerste plaat verkocht uit in 1 maand, 3 keer tourden ze door Europa wat resulteerde in 87 shows. De 2e plaat komt uit in mei. Reken op een non-stop trip van wilde repeterende rituelen die je in een sprituele trance brengen.

Clash of the DJ Titans

'Onze huis dj's' Martijn + Yan en Maro + Lenny (CLUB V00d00 GOLD) gaan ons en elkaar helemaal gek maken. Ze hitsen elkaar op om het beste van zichzelf te geven en ons te verleiden de dansvloer te betreden.
Waardige afsluiter van het seizoen en start van de vakantie.

Inkom:
 5,00 studenten (toon je geldige college/studentpas)
 6,00 online verkoop
 7,50 aan de deur
Aanvang 22:00; open vanaf 21:00

Meer informatie
Dit evenement op facebook
Meer over Ritual Howls
Meer over 10.000 Russos

Voorproeven

Ritual Howls
10.000 Russos

Recensies

vpro's 3 voor 12

Nagenieten

Pocket Knife Army & The Sweet Release of Death & I Love New Wave @Mezz (19 MEI 2017)

The Sweet Release Of Death (spelen vanaf 20.30u)

Bij de naam The Sweet Release of Death zul je je aanvankelijk afvragen: "Wat is dat voor stelletje mistroostige doemdenkers?" Schijn bedriegt soms.
De muziek van The Sweet Release Of Death is niet zwartgallig, ondanks dat de naam van de band dat doet vermoeden. Alicia Breton Ferrer (zang/basgitaar), Martijn Tevel (gitaar) en Sven Engelsman (drums) vormen samen een grillige oerkracht vol grijstinten van noise rock, shoegaze en post-punk, met zo nu en dan een gitzwarte korrel zout. Nummers die de grens tussen eeuwige liefde en verknipte obsessie wegvagen en de Dag des Oordeels heugelijk verwelkomen als een grandioos blockbusterspektakel.

Pocket Knife Army(speelt vanaf 21.45u)

Pocket Knife Army uit Utrecht bestaat uit multi-instrumentalisten Erwin Tuijl (synths, programming) en Desirée Coumans (vocals, looper, akoestische gitaar, synth).
De act onderscheidt zich door hun uitgesproken live-aanpak van elektronische muziek. Geen laptops, maar synthesizers en drummachines. Alles live gespeeld. Het donkere elektronische landschap wordt gespiegeld door heldere vocalen en akoestische gitaarpartijen. Pocket Knife Army klinkt als de liefdesbaby van Thom Yorke en Imogen Heap en heeft de leden van Portishead als ooms en tante. De electro pop noir van het duo is compromisloos en onconventioneel.

I love new wave

Tussen de bedrijven door, draaien de DJ's Arend en Frank hun new wave platen, om na Pocket Knife Army (zo rond 23.00u) alle remmen los te gooien. Gek op New Wave avond.

Inkom:
 5,00 studenten (toon je geldige college/studentpas)
 7,50 online+aan de deur
Aanvang 20:30; open vanaf 20:00

Meer informatie

Dit evenement op facebook
Meer over Pocket Knife Army
Meer over Sweet Release Of Death
I Love New Wave

Voorproeven

Pocket Knife Army
The Sweet Release Of Death

Recensies

vpro's 3 voor 12

The Ills (SK) & Mary Ocher (DE) + DJ Jaap Kuyper @Avenue (21 APRIL 2017)

Mary Ocher(speelt vanaf 22.00u)

mary ocher
Mary Ocher, geboren op 10 november 1986 in Moskou, op haar 4e in Tel Aviv terecht gekomen en op haar 20e in Berlijn, is niet alleen muzikant, ze maakt ook film, beeldende kunst, documentaires, muziekvideo's, kunstinstallaties en poëzie.
Gedesillusioneerd door de mainstream muziek-industrie, heeft ze zowel solo als met een verscheidenheid van kleine tot middelgrote labels gewerkt wat leidde tot de eerste release 'War Songs’ in 2011. Niemand minder dan King Khan ontdekte Mary dat jaar en in zijn legendarische ‘Moon Studios’ nam Mary meerdere albums op. Mary zal je verbijsteren met haar ongelooflijke out-of-this-world stem en bijzondere outfits.
De show is onderdeel van Mary’s de tour voor haar nieuwe album. The West Against The People, uitgegeven op Klangbad, is geproduceerd door Hans Joachim Irmler van Faust en kenmerkt solo tracks, maar ook tracks met haar twee drummers ‘Your Government’ en ongrijpbaar legenden ‘Die Tödliche Doris’ en ‘Felix Kubin’. Een verdere samenwerking met Julia Kent (van Antony and The Johnsons) zal binnenkort worden onthuld.
Na de hele wereld rond getourd te zijn woont ze woont momenteel in Berlijn en heeft ze geen plannen behalve WORLD DOMINATION! Start in Breda? Ze speelt in Breda solo!

The Ills (spelen vanaf 23.15u)

the ills
The Ills (Bratislava) zijn in 2008 ontstaan tussen het spelen van playstation games door. Het slaapkamerproject werd al snel een serieuze band die post-rock, shoegaze, math-rock en prog-rock als genres door elkaar husselen. Maar hun live optredens karakteriseren de heren nog het meest door hun muzikale skills en intense atmosfeer die ze net zo makkelijk combineren met intieme intermezzo’s als met een punk en hardcore attitude. Toen wij ze voor het eerst hoorden deden ze ons denken aan Explosions in the Sky. Oordeel zelf.

DJ Jaap Kuyper

Wie kent deze GOD niet? Wave, No-Wave, New Wave, G-Wave, Wave-hard? Niets is Jaap vreemd. T-Gebouw gaat regelmatig plat. Nu is het de beurt aan Avenue.

Inkom:

 5,00 studenten (toon je geldige college/studentpas)
 6,00 online verkoop
 7,50 aan de deur
Aanvang 22:00; open vanaf 21:00

Meer informatie

Dit evenement op facebook
Meer over Mary Ocher
Meer over The Ills

Voorproeven

Mary Ocher
The Ills

Recensies

vpro's 3 voor 12

Nagenieten

The Underground Youth (UK) & Shield Patterns (UK) & Code of Conduct & DJ Martijn @Avenue (10 MAART 2017)

Code of Conduct (spelen vanaf 22.00u)

code of conduct

Code of Conduct, (voormalig Dirty Bastards), DE Brabantse ‘kantoor-punkrockband’ completeerd de line-up. Punkrock met een Bad Religion-feel in een kantoorjasje. Trek je 3-delig kostuum of mantelpakje aan en vergeet je whiteboard markers niet voor een onvergetelijke meeting @ the office of De Avenue.

Shield Patterns (spelen vanaf 23.00u)

shield-patterns
Shield Patterns, het duo uit Manchester, bestaat uit Claire Brentnall en Richard Knox (A-Sun Amissa / The Rustle of the Stars / Glissando). Samen creëren ze intens emotionele muziek vol van licht en schaduwen, zowel melodisch als ongelooflijk gedetailleerd. Een geluid dat tegelijk toegankelijk en verkennend is en eindigt als een triomf van donkere, dromerige en surreële contemporary muziek.
Hun veelgeprezen debuut LP Contour Lines (2014) en de daaropvolgende EP Violet (2015) werden beide uitgebracht via Richard's eigen Gizeh label. Het nieuwe album Mirror Breathing is afgelopen september uitgebracht.

The Underground Youth (spelen vanaf 00.15u)

tuy
The Underground Youth, in 2008 gestart als het slaapkamerproject van Craig Dyer, heeft met hun mix van donkere psychedelische post-punk een trouwe schare fans opgebouwd wereldwijd. En sinds 22 mei 2015 hoort Breda daar ook bij! Sinds 2012 tourt de band regelmatig door Europa en kregen ze erg veel lof voor hun regelmatig uitverkochte shows en festivaloptredens. Inmiddels hebben ze 5 LP's en 3 EP's uitgegeven via onafhankelijk platenlabel Fuzz Club Records, allemaal uitverkocht en opnieuw geperst. De band is onlangs verhuisd van Manchester naar Berlijn, waar ze een nieuwe plaat aan het opnemen zijn die in het begin van 2017 wordt uitgebracht.
De live band bestaat momenteel uit Craig Dyer (zang, gitaar), Olya Dyer (Drums), Max James (bas), en Mark Vernon (Guitar). De combinatie van een muur van geluid, rauwe energie en pakkende melodieën zorgt voor de meest boeiende live-ervaring die je niet mag missen.

DJ Martijn

Vanavond pakken we echt wel uit. Surf&Turf komt draaien!
Inkom:
 5,00 studenten (toon je geldige college/studentpas)
 7,50 online verkoop
 10,- aan de deur
Aanvang 22:00; open vanaf 21:00

Meer informatie

Dit evenement op facebook
Meer over Code of Conduct
Meer over Shield Patters
Meer over The Underground Youth

Voorproeven

Shield Patterns
The Underground Youth

Recensies

vpro's 3 voor 12

Nagenieten

Viruuunga (CH) & DIY DJ @Electron (16 FEBRUARI 2017)

Dakota heeft helaas het optreden moeten annuleren.

Draai je eigen plaat

Altijd al eens jouw muziek aan het publiek willen laten horen? Vanavond kan dat.
Neem je eigen cd’s, lp’s, mp3 speler mee met de muziek die jij ons wilt laten horen.
Tussen 21.00u en 22.00u en ná 22.45u is er voor jou (maximaal 15 minuten) een draaitafel, cd-speler en mixer beschikbaar. Grijp je kans en verras ons!

Viruuunga (speelt vanaf 22.00u)

viruuunga
Het Zwitserse psych duo Viruuunga, gevormd in 2014, creëert met zware bass grooves en drum machine, repetitieve, strakke ritmes, aangevuld met noisy gitaren, schreeuwen en kreunen.
Ze experimenteren soms met de Amerikaanse drummer Harry Druzd (Endless Boogie) want hij verknalt de groove tenminste niet, die Olga de drummachine zo mooi weglegt.
In 2015 toerde de band door België, Frankrijk, Duitsland, Italië en Zwitserland. Ze deelden het podium o.a. met Peter Kernel, een andere Onderstroom favoriet. Spank is de naam van hun eerste EP met 5 originele songs, uitgebracht door ‘On The Camper Records’

Kaartjes en tijden

Inkom: GRATIS

Open vanaf 21:00

Meer informatie

Dit evenement op facebook
Meer over Viruuunga

Voorproeven

Viruuunga

Recensies

vpro’s 3 voor 12

Nagenieten

SHHT (BE) & Passing Goat & DJ YAN @Club Solo (13 JANUARI 2017)

Passing Goat (speelt vanaf 22:00u)

passing-goat
Onze eigen psychedelische band uit de regio, eindelijk bij OnderstroomBreda.

SHHT (speelt vanaf 23.15u)

SHHT
‘Het beste dat ik ooit gehoord heb’ aldus Geert Hoste, Belgie’s beste cabaretier. Shht is een gloednieuwe formatie uit Gent die met hun strakke grooves en dartel gebeuk menig mens laat lachen en huilen. Invloeden van onder meer Kanye West, The Beatles en Jezus Christus vormen de eclectische bakermat waaruit dit vijftal hun eigenheid ontspruit. Hun liveshows zijn een energieke ervaring balancerend tussen aardbevingen in Haïti en drugs pakken op een kermis. Shht is klaar om de wereld te veroveren.

DJ YAN

Wie kent deze held niet? Pier15 wordt regelmatig plat gedraaid met zijn surf&turf platen.
Nu ook in Club Solo.

Kaartjes en tijden

Inkom:
 5,00 studenten en leden club solo (op vertoon van geldige college/student/lidmaatschap pas)
 6,00 online verkoop
 7,50 aan de deur
Aanvang 22:00; open vanaf 21:00

Meer informatie

Dit evenement op facebook
Meer over SHHT
Meer over Passing Goat

Voorproeven

SHHT
Passing Goat

Recensies

vpro’s 3 voor 12

Nagenieten

THT (NL) & Dijf Sanders (BE) + DJ Beverly Crush @Brandpunt (16 DECEMBER 2016)

Dijf Sanders (spelen vanaf 22.00u)

Dijf Sanders
“Fans van experimentele exotica, de buitenwereldse geluidslandschappen van Boards Of Canada en Flying Lotus spitsen nu best hun oren”, aldus de Morgen. Dijf Sanders is de gekte in persona en bekend van teddiedrum en The Violent Husbands. Daarnaast produceert hij o.a. Blackie & The Oohoos en Kenji Minogue. Hij is instrumentenuitvinder en- bouwer en bespeelt ze zelf achter een scherm. Spannender dan dit kunnen wij het niet maken!

THT (spelen vanaf 23.00u)

THT
THT is ontstaan als side-project van twee leden van de dance/rock band Mur du Son. Al ruim 15 jaar speelden ze in verschillende bands, waarmee ze de Grote Prijs van Nederland en Wraak van Brabant wonnen en stonden ze op de podia van Paradiso, Melkweg, Effenaar en Parkpop.
Maar nu hebben ze eindelijk hun ultieme muziek-partners gevonden in elkaar.
THT is als een koksduo; Bas produceerd losse loops, Wouter gooit er een sausje overheen en creëert hiermee de nummers. Live loopen ze vocals, slaan ze op percussie en synths en worden loops en effecten bewerkt met de Guitar Machine. Dit alles leidt tot sublieme hoogtes en vette climaxen.
Ze hebben er ontiegelijk veel zin in. Ze spelen maar liefst 75 minuten! Weet niet of je conditie zodanig is dat je die tijd vol huppelt, springt, danst, doet.

DJ Beverly Crush

ALterego van Elry. Maakt niet uit, hij draait heerlijke platen tijdens de gaten.

Kaartjes en tijden

Inkom:
 5,00 studenten (toon je geldige college/studentpas)
 6,00 online verkoop
 7,50 aan de deur
Aanvang 22:00; open vanaf 21:00

Meer informatie

Dit evenement op facebook
Meer over THT
Meer over Dijf Sanders

Voorproeven

Dijf Sanders
THT

Recensies

De alternatieve opening van Winterland Breda in het Brandpunt was zeer geslaagd. Kunst op hoog niveau. Zowel muzikaal als visueel zeer aantrekkelijk. En dat Kunst ook tot bewegen kan leiden werd met THT wel duidelijk.
Was een toffe avond. Bedankt allemaal.

Nagenieten

Bison Bisou (FR) & The Germans (BE) + plaatjes gedraaid door V00d00 GOLD @De Avenue (11 november 2016)

The Germans (spelen vanaf 22.00u)

foto: nana vaneesenfoto: Nana Vaneesen
The Germans staan garant voor stevige experimentele pop en noise. In 2008 gooiden ze hoge ogen met hun eerste langspeler “Elf Shot Lame Witch”. Daarna volgde “Grote Meneren/Straffe madammen”, die uitkwam in 2009 en de ‘iets meer toegankelijke’ “Mother Sings In Front Of The House” (2014). Vorig jaar vulden ze dat rijtje nog aan met “Are Animals Different”. Live is improvisatie bij deze onconventionele rakkers nooit ver weg. Dwars, eigenzinnig en altijd goed voor een heuse trip!
Uit het verslag van Never Mind The Hype over hun optreden op Eurosonic in Groningen: “een bizarre kraut/psych-trip. Heel prettig.”

Bison Bisou (spelen vanaf 23.15u)

Jean michel regoinfoto: Jean Michel Regoin
Het Franse Bison Bisou is live als het ‘Mentos-in-een-colafles-steken-experiment’! Opgegroeid tussen kerncentrales en post-textielindustrie van Noord-Frankrijk; het lawaai van de staalfabrieken heeft ze tot een vijfkoppig elektronisch monster gemaakt. Ze deinzen er dan ook niet voor terug om met nat haar hun vingers in het stopcontact te steken. Of ze nu optreden of een biertje met je drinken, het maakt ze niet uit. Of je komt headbangen of een congalijntje start, ook allemaal goed.

Kaartjes en tijden

Inkom:
 5,00 studenten (toon je geldige college/studentpas)
 6,00 online verkoop
 7,50 aan de deur
Aanvang 22:00; open vanaf 21:00

Meer informatie

Dit evenement op facebook
Meer over The Germans
Meer over Bison Bisou

Voorproefje


The Germans
Bison Bisou

Recensies

vpro’s 3 voor 12

Nagenieten

The Germans
Bison Bisou
591a0203
591a0209
591a0233
Met dank aan Magnus Gommers
591a0250
591a0299
591a0350
Met dank aan Magnus Gommers

Samen met PIER15: Wooden Indian Burial Ground (VS) + Damn Noir (BE) + Candle Bags (BE) + DJ JEREMIAH REX @Pier15 (4 november 2016)

Wooden Indian Burial Ground

wibg
Ze waren er al in maart j.l. Nu opnieuw in Breda. De psychedelische garage/surf-rock, band uit Portland, Oregon, speelt een energieke door riffs gedreven sound waarbij surf-gitaar technieken en analoge synth deuntjes perfect samensmelten met de ritmesectie tot total-fun-songs. Surf- en bluesrock, dikke reverb, acid gedreven gitaarsolo’s, alles leidt tot een show waar moshpits en dansparty’s elkaar afwisselen. En daar houden we van!

Damn Noir

damn-noir
Haalt je uit de comfort zone en bouwt intense spanning op met meer dan alleen maar half-geile, straight forward shit. De no-nonsense songs van new girl in town D Noir zijn vet, rauw en hard. Damn Noir ontspoort nooit vrijblijvend maar verbaast met totale waanzin. Donker, met oog voor sfeer. Damn right. Damn Noir. Best bewaarde geheim van België, nu onthult in Breda.

Candle Bags

candle-bags
Etaleert een brede muzikale interesse , die gaat van rock (’n roll), garage, 50’s, grunge en blues tot new wave en stoner.
Oftewel: toffe muziek.

JEREMIAH REX

Naast de sick line-up van 3 bands moeten er natuurlijk ook plaatjes gedraaid worden tussen al dit band geweld.
Wij vroegen Jeroen Reek van Iguana Death Cult of hij zijn platencollectie mee wilden nemen, en dat wilt hij wel!

Kaartjes en tijden

Inkom:
 5,00 (ABSURD LAGE PRIJS)
Aanvang 22:00; open vanaf 20:00

Meer informatie

Dit evenement op facebook
Meer over Candle Bags
Meer over WIBG
Damn Noir is een geheim. Geen Internet informatie beschikbaar!

Voorproefje

WIBG
Candle Bags
Damn noir
?????????????????????

Recensies

vpro’s 3voor12

Nagenieten

WIBG
Damn Noir
Candle Bags
onderstroom-pier15-max-fransen-12
onderstroom-pier15-max-fransen-13
onderstroom-pier15-max-fransen-15
onderstroom-pier15-max-fransen-16
onderstroom-pier15-max-fransen-17
onderstroom-pier15-max-fransen-18
Met dank aan Max Fransen
onderstroom-pier15-max-fransen-8
onderstroom-pier15-max-fransen-9
onderstroom-pier15-max-fransen-10
onderstroom-pier15-max-fransen-11
Met dank aan Max Fransen

Samen met Mezz en Ruffstuff: Grimmsons (BE) + Partisan (BE) + Tangled Horns (BE) @Mezz (21 oktober 2016)

Samenwerking is beter voor Breda

Mezz_logo_cmyk_kader
We hebben altijd gezegd, dat we samen werken met andere culturele instellingen om Breda op de culturele kaart van Nederland te zetten. Dit nu is de volgende, nu al historische, stap hierin.
OnderstroomBreda en Mezz slaan de handen inéén. Uit de stal van boekingskantoor Ruffstuff Music hebben we 3 straffe bands gekozen. Zij gaan je vanavond overdonderen, overrompelen, verbluffen, verrassen. Vergeet de oordoppen niet want het zal er flink stevig aan toe gaan.

Partisan

2110_Partisan_hl
Met hun post-punk geïnspireerde sound, gedreven door noisy, maar heldere gitaren
en pulserende bas, creëert Partisan donkere hypnotische poptunes, verdronken in
fuzz en reverb. In de lijn van The Jesus and Mary Chain, Killing Joke, The Wipers en
A Place To Bury Strangers.

Grimmsons

2110_Grimmsons_hl
Grimmsons is een ultieme live-band. Strak en met een bijzondere chemie. Ze gaan
van postrock en slib, naar new wave en postpunk. Ze beschrijven zichzelf het liefst
als ‘intens, heart felt en luid’.

Tangled Horns

2110_Tangled_hl
De stonerrockers van Tangled Horns linken een nietsontziende vastberadenheid aan
de energie van de grunge uit de jaren negentig. De band staat voor meeslepende,
dynamische songs en een indrukwekkende live-reputatie. Een niet te stoppen kracht!

De plaatjes van Erik vullen de gaatjes

Erik laat je mee genieten van zijn muziek collectie.

Kaartjes en tijden

Inkom:
 5,00 studenten (op vertoon van je geldige college/studentpas)
 7,50 aan de deur en voorverkoop
Aanvang 20:30; kleine zaal is open vanaf 20:00

Meer informatie

Meer over Partisan
Meer over Grimmsons
Meer over Tangled Horns
Meer over Ruffstuff Music
Meer over dit evenement

Recensies

vpro’s 3voor12

Nagenieten

Grimmsons
Partisan
Tangled Horns
21102016_3voor12_breda_mezz_grimmsons-1-jpg
21102016_3voor12_breda_mezz_grimmsons-3-jpg
21102016_3voor12_breda_mezz_partisan-1-jpg
21102016_3voor12_breda_mezz_partisan-2-jpg
21102016_3voor12_breda_mezz_partisan-3-jpg
21102016_3voor12_breda_mezz_partisan-4-jpg
21102016_3voor12_breda_mezz_tangled_horns-1-jpg
21102016_3voor12_breda_mezz_tangled_horns-2-jpg
21102016_3voor12_breda_mezz_tangled_horns-3-jpg
21102016_3voor12_breda_mezz_tangled_horns-4-jpg
Met dank aan Max Fransen