The Underground Youth (UK) & Shield Patterns (UK) & Code of Conduct & DJ Martijn @Avenue (10 MAART 2017)

Code of Conduct (spelen vanaf 22.00u)

code of conduct

Code of Conduct, (voormalig Dirty Bastards), DE Brabantse ‘kantoor-punkrockband’ completeerd de line-up. Punkrock met een Bad Religion-feel in een kantoorjasje. Trek je 3-delig kostuum of mantelpakje aan en vergeet je whiteboard markers niet voor een onvergetelijke meeting @ the office of De Avenue.

Shield Patterns (spelen vanaf 23.00u)

shield-patterns
Shield Patterns, het duo uit Manchester, bestaat uit Claire Brentnall en Richard Knox (A-Sun Amissa / The Rustle of the Stars / Glissando). Samen creëren ze intens emotionele muziek vol van licht en schaduwen, zowel melodisch als ongelooflijk gedetailleerd. Een geluid dat tegelijk toegankelijk en verkennend is en eindigt als een triomf van donkere, dromerige en surreële contemporary muziek.
Hun veelgeprezen debuut LP Contour Lines (2014) en de daaropvolgende EP Violet (2015) werden beide uitgebracht via Richard's eigen Gizeh label. Het nieuwe album Mirror Breathing is afgelopen september uitgebracht.

The Underground Youth (spelen vanaf 00.15u)

tuy
The Underground Youth, in 2008 gestart als het slaapkamerproject van Craig Dyer, heeft met hun mix van donkere psychedelische post-punk een trouwe schare fans opgebouwd wereldwijd. En sinds 22 mei 2015 hoort Breda daar ook bij! Sinds 2012 tourt de band regelmatig door Europa en kregen ze erg veel lof voor hun regelmatig uitverkochte shows en festivaloptredens. Inmiddels hebben ze 5 LP's en 3 EP's uitgegeven via onafhankelijk platenlabel Fuzz Club Records, allemaal uitverkocht en opnieuw geperst. De band is onlangs verhuisd van Manchester naar Berlijn, waar ze een nieuwe plaat aan het opnemen zijn die in het begin van 2017 wordt uitgebracht.
De live band bestaat momenteel uit Craig Dyer (zang, gitaar), Olya Dyer (Drums), Max James (bas), en Mark Vernon (Guitar). De combinatie van een muur van geluid, rauwe energie en pakkende melodieën zorgt voor de meest boeiende live-ervaring die je niet mag missen.

DJ Martijn

Vanavond pakken we echt wel uit. Surf&Turf komt draaien!
Inkom:
 5,00 studenten (toon je geldige college/studentpas)
 7,50 online verkoop
 10,- aan de deur
Aanvang 22:00; open vanaf 21:00

Meer informatie

Dit evenement op facebook
Meer over Code of Conduct
Meer over Shield Patters
Meer over The Underground Youth

Voorproeven

Shield Patterns
The Underground Youth

Recensies

vpro's 3 voor 12

Nagenieten

Viruuunga (CH) & DIY DJ @Electron (16 FEBRUARI 2017)

Dakota heeft helaas het optreden moeten annuleren.

Draai je eigen plaat

Altijd al eens jouw muziek aan het publiek willen laten horen? Vanavond kan dat.
Neem je eigen cd’s, lp’s, mp3 speler mee met de muziek die jij ons wilt laten horen.
Tussen 21.00u en 22.00u en ná 22.45u is er voor jou (maximaal 15 minuten) een draaitafel, cd-speler en mixer beschikbaar. Grijp je kans en verras ons!

Viruuunga (speelt vanaf 22.00u)

viruuunga
Het Zwitserse psych duo Viruuunga, gevormd in 2014, creëert met zware bass grooves en drum machine, repetitieve, strakke ritmes, aangevuld met noisy gitaren, schreeuwen en kreunen.
Ze experimenteren soms met de Amerikaanse drummer Harry Druzd (Endless Boogie) want hij verknalt de groove tenminste niet, die Olga de drummachine zo mooi weglegt.
In 2015 toerde de band door België, Frankrijk, Duitsland, Italië en Zwitserland. Ze deelden het podium o.a. met Peter Kernel, een andere Onderstroom favoriet. Spank is de naam van hun eerste EP met 5 originele songs, uitgebracht door ‘On The Camper Records’

Kaartjes en tijden

Inkom: GRATIS

Open vanaf 21:00

Meer informatie

Dit evenement op facebook
Meer over Viruuunga

Voorproeven

Viruuunga

Recensies

vpro’s 3 voor 12

Nagenieten

SHHT (BE) & Passing Goat & DJ YAN @Club Solo (13 JANUARI 2017)

Passing Goat (speelt vanaf 22:00u)

passing-goat
Onze eigen psychedelische band uit de regio, eindelijk bij OnderstroomBreda.

SHHT (speelt vanaf 23.15u)

SHHT
‘Het beste dat ik ooit gehoord heb’ aldus Geert Hoste, Belgie’s beste cabaretier. Shht is een gloednieuwe formatie uit Gent die met hun strakke grooves en dartel gebeuk menig mens laat lachen en huilen. Invloeden van onder meer Kanye West, The Beatles en Jezus Christus vormen de eclectische bakermat waaruit dit vijftal hun eigenheid ontspruit. Hun liveshows zijn een energieke ervaring balancerend tussen aardbevingen in Haïti en drugs pakken op een kermis. Shht is klaar om de wereld te veroveren.

DJ YAN

Wie kent deze held niet? Pier15 wordt regelmatig plat gedraaid met zijn surf&turf platen.
Nu ook in Club Solo.

Kaartjes en tijden

Inkom:
 5,00 studenten en leden club solo (op vertoon van geldige college/student/lidmaatschap pas)
 6,00 online verkoop
 7,50 aan de deur
Aanvang 22:00; open vanaf 21:00

Meer informatie

Dit evenement op facebook
Meer over SHHT
Meer over Passing Goat

Voorproeven

SHHT
Passing Goat

Recensies

vpro’s 3 voor 12

Nagenieten