Pocket Knife Army & The Sweet Release of Death & I Love New Wave @Mezz (19 MEI 2017)

The Sweet Release Of Death (spelen vanaf 20.30u)

Bij de naam The Sweet Release of Death zul je je aanvankelijk afvragen: "Wat is dat voor stelletje mistroostige doemdenkers?" Schijn bedriegt soms.
De muziek van The Sweet Release Of Death is niet zwartgallig, ondanks dat de naam van de band dat doet vermoeden. Alicia Breton Ferrer (zang/basgitaar), Martijn Tevel (gitaar) en Sven Engelsman (drums) vormen samen een grillige oerkracht vol grijstinten van noise rock, shoegaze en post-punk, met zo nu en dan een gitzwarte korrel zout. Nummers die de grens tussen eeuwige liefde en verknipte obsessie wegvagen en de Dag des Oordeels heugelijk verwelkomen als een grandioos blockbusterspektakel.

Pocket Knife Army(speelt vanaf 21.45u)

Pocket Knife Army uit Utrecht bestaat uit multi-instrumentalisten Erwin Tuijl (synths, programming) en Desirée Coumans (vocals, looper, akoestische gitaar, synth).
De act onderscheidt zich door hun uitgesproken live-aanpak van elektronische muziek. Geen laptops, maar synthesizers en drummachines. Alles live gespeeld. Het donkere elektronische landschap wordt gespiegeld door heldere vocalen en akoestische gitaarpartijen. Pocket Knife Army klinkt als de liefdesbaby van Thom Yorke en Imogen Heap en heeft de leden van Portishead als ooms en tante. De electro pop noir van het duo is compromisloos en onconventioneel.

I love new wave

Tussen de bedrijven door, draaien de DJ's Arend en Frank hun new wave platen, om na Pocket Knife Army (zo rond 23.00u) alle remmen los te gooien. Gek op New Wave avond.

Inkom:
 5,00 studenten (toon je geldige college/studentpas)
 7,50 online+aan de deur
Aanvang 20:30; open vanaf 20:00

Meer informatie

Dit evenement op facebook
Meer over Pocket Knife Army
Meer over Sweet Release Of Death
I Love New Wave

Voorproeven

Pocket Knife Army
The Sweet Release Of Death

Recensies

vpro's 3 voor 12

The Ills (SK) & Mary Ocher (DE) + DJ Jaap Kuyper @Avenue (21 APRIL 2017)

Mary Ocher(speelt vanaf 22.00u)

mary ocher
Mary Ocher, geboren op 10 november 1986 in Moskou, op haar 4e in Tel Aviv terecht gekomen en op haar 20e in Berlijn, is niet alleen muzikant, ze maakt ook film, beeldende kunst, documentaires, muziekvideo's, kunstinstallaties en poëzie.
Gedesillusioneerd door de mainstream muziek-industrie, heeft ze zowel solo als met een verscheidenheid van kleine tot middelgrote labels gewerkt wat leidde tot de eerste release 'War Songs’ in 2011. Niemand minder dan King Khan ontdekte Mary dat jaar en in zijn legendarische ‘Moon Studios’ nam Mary meerdere albums op. Mary zal je verbijsteren met haar ongelooflijke out-of-this-world stem en bijzondere outfits.
De show is onderdeel van Mary’s de tour voor haar nieuwe album. The West Against The People, uitgegeven op Klangbad, is geproduceerd door Hans Joachim Irmler van Faust en kenmerkt solo tracks, maar ook tracks met haar twee drummers ‘Your Government’ en ongrijpbaar legenden ‘Die Tödliche Doris’ en ‘Felix Kubin’. Een verdere samenwerking met Julia Kent (van Antony and The Johnsons) zal binnenkort worden onthuld.
Na de hele wereld rond getourd te zijn woont ze woont momenteel in Berlijn en heeft ze geen plannen behalve WORLD DOMINATION! Start in Breda? Ze speelt in Breda solo!

The Ills (spelen vanaf 23.15u)

the ills
The Ills (Bratislava) zijn in 2008 ontstaan tussen het spelen van playstation games door. Het slaapkamerproject werd al snel een serieuze band die post-rock, shoegaze, math-rock en prog-rock als genres door elkaar husselen. Maar hun live optredens karakteriseren de heren nog het meest door hun muzikale skills en intense atmosfeer die ze net zo makkelijk combineren met intieme intermezzo’s als met een punk en hardcore attitude. Toen wij ze voor het eerst hoorden deden ze ons denken aan Explosions in the Sky. Oordeel zelf.

DJ Jaap Kuyper

Wie kent deze GOD niet? Wave, No-Wave, New Wave, G-Wave, Wave-hard? Niets is Jaap vreemd. T-Gebouw gaat regelmatig plat. Nu is het de beurt aan Avenue.

Inkom:

 5,00 studenten (toon je geldige college/studentpas)
 6,00 online verkoop
 7,50 aan de deur
Aanvang 22:00; open vanaf 21:00

Meer informatie

Dit evenement op facebook
Meer over Mary Ocher
Meer over The Ills

Voorproeven

Mary Ocher
The Ills

Recensies

vpro's 3 voor 12

Nagenieten