Pocket Knife Army & The Sweet Release of Death & I Love New Wave @Mezz (19 MEI 2017)

The Sweet Release Of Death (spelen vanaf 20.30u)

Bij de naam The Sweet Release of Death zul je je aanvankelijk afvragen: "Wat is dat voor stelletje mistroostige doemdenkers?" Schijn bedriegt soms.
De muziek van The Sweet Release Of Death is niet zwartgallig, ondanks dat de naam van de band dat doet vermoeden. Alicia Breton Ferrer (zang/basgitaar), Martijn Tevel (gitaar) en Sven Engelsman (drums) vormen samen een grillige oerkracht vol grijstinten van noise rock, shoegaze en post-punk, met zo nu en dan een gitzwarte korrel zout. Nummers die de grens tussen eeuwige liefde en verknipte obsessie wegvagen en de Dag des Oordeels heugelijk verwelkomen als een grandioos blockbusterspektakel.

Pocket Knife Army(speelt vanaf 21.45u)

Pocket Knife Army uit Utrecht bestaat uit multi-instrumentalisten Erwin Tuijl (synths, programming) en Desirée Coumans (vocals, looper, akoestische gitaar, synth).
De act onderscheidt zich door hun uitgesproken live-aanpak van elektronische muziek. Geen laptops, maar synthesizers en drummachines. Alles live gespeeld. Het donkere elektronische landschap wordt gespiegeld door heldere vocalen en akoestische gitaarpartijen. Pocket Knife Army klinkt als de liefdesbaby van Thom Yorke en Imogen Heap en heeft de leden van Portishead als ooms en tante. De electro pop noir van het duo is compromisloos en onconventioneel.

I love new wave

Tussen de bedrijven door, draaien de DJ's Arend en Frank hun new wave platen, om na Pocket Knife Army (zo rond 23.00u) alle remmen los te gooien. Gek op New Wave avond.

Inkom:
 5,00 studenten (toon je geldige college/studentpas)
 7,50 online+aan de deur
Aanvang 20:30; open vanaf 20:00

Meer informatie

Dit evenement op facebook
Meer over Pocket Knife Army
Meer over Sweet Release Of Death
I Love New Wave

Voorproeven

Pocket Knife Army
The Sweet Release Of Death

Recensies

vpro's 3 voor 12

About the author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.